A baleset vasárnap este történt az M7-es autópályán. Egy szlovák és egy román autó ütközött. Az egyik jármű felborult, közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelem ügyeletese.  A műszaki mentésben a marcali tűzoltók vettek részt.

baleset2

Figyelmetlensége miatt az M7-es Nagykanizsa felé vezető oldalán, Fonyód közelében a bal oldali útpadkára tért le Ford gépkocsijával augusztus 21-én 22:00 órát követően egy román állampolgár, mondta a balesetről Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Megijedt és a járművét hirtelen jobbra kormányozva elvesztette uralmát a gépkocsi felett, majd a jobb oldali szalagkorlátnak és a beton tartónak ütközött. A járműben ülő 3 ember könnyebben megsérült.

baleset3


A baleset után perceken belül a vele azonos irányban mögötte haladó szlovák autós figyelmetlensége miatt későn észlelte a román férfi járművét, amely az út külső és belső sávját részben elzárta. Hogy az ütközést elkerülje, a kocsiját hirtelen jobbra, majd balra kormányozta. A manőver miatt a jármű keresztbefordult az úton, majd az oldalára és a tetejére borulva több métert csúszott az úttesten. A gépkocsiban utazó két ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

baleset

Fotók: Tűzoltóság - Marcali

Címkék: ketten, olasz, szlovák, ütközött, autó, baleset, gazdaság