Évente töb tízezren keresik fel az Igali Fürdőt. Minden korosztály megfordul itt. Mostanában azonban egyre több kisgyermekes család érkezik. Szerintük még volna min javítani.

Sajnos nem mehetnek be a felnőttek abba a gyerekmedencébe. Például a csúszdánál nem lehetnek ott az alján, hogy elkapják a gyereket - mondja a Székesfehérvári Bernschneider Zita.

A fürdő vezetése az ehhez hasonló kéréseket szeretné teljesíteni, ezért pályáztak a pénzre.

A vendégek többsége azt kérte tőlünk, illetve az volt a problémája, hogy az idősebb korosztály tudott, főleg a téli időszakban a fürdőre jönni és ezért gondoltuk ezt a beruházást, hogy ezzel az élménymedencével a fiatalabbakat is tudnánk fogadni - mondja az Igali fürdő igazgatója, Pozsár Sándor.

A beruházó Igali Fürdő és a kivitelező ZÁÉV vezetője ma írta alá a szerződést. A munkálatok várhatóan szeptemberben kezdődnek.

A projekt teljes befejezése, az a új épület rész építésével és az átépítésekkel 2012. március 31-e - mondja a ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója, Peresztegi Imre.

igali_fürdő

A beruházás 560 millió forintba kerül. Ebből 200 millió pályázati pénz, ugyanennyi a hitel és 50 millió saját erő. A többit azt mondják, kigazdálkodja a gyógyfürdő. A fejlesztés a városnak is hasznos lesz.

A település szempontjából talán az lenne az előny, hogy akik turizmussal foglalkoznakszálláshelyekkel rendelkeznek, remélhetőleg emelkedni fog a szálláskeresők száma - mondja Igal polgármestere, Varjú László.

A tervek szerint élmény medencét építenek kiúszóval, egy gyermekmedencét, egy 15 férőhelyes jakuzzit, valamint a szaunák mellé merülő medencét.

Címkék: igal, gyógyfürdő, fürdő, fejlesztés, somogy, gazdaság