Több millió forinttal gurul be ez a kocsi a Széchenyi szakképző iskolába. Könyveket hozott 900 diáknak. Egy középiskolás tankönyvcsomag 15-30 ezer forintba kerül. Attól függ, hogy a diák milyen szakos, tanul-e valamilyen nyelvkönyvből és hogy hányadikos.

Észlelhető az a tendencia, a diákok megkeresik a korábban végzett tanulókat, azok szüleit és tőlük szerzik be a drágább tankönyveket - mondta a Széchenyi szakiskola, tankönyvfelelőse, Papp Lóránd.

Tankkönyv osztás


A megye legnagyobb tankönyvkereskedésében még soha nem álltak ilyen jól a terjesztéssel augusztus végén, mint most. Minden könyv megérkezett és az önkormányzatok is rendesen fizetnek Somogyban. Pedig még az árak is öt százalékkal emelkedtek. Ez az inflációnak megfelelő. Ettől eltérhetnek a nyelvkönyvek illetve a szakmai könyvek, melyek példányszámfüggők és emiatt növekedhetett az áruk - tájékoztatott a Tankönyvvilág Kft. kereskedelmi képviselője, Mester Károly.

Az alsós osztályokban a negyedikeseknek a legköltségesebb az iskolakezdés. Felsőbb évfolyamokon pedig a hetedikes diákok szüleinek kell mélyen a zsebükbe nyúlniuk. Itt jön be ugyanis a biológia, a kémia és a fizika, amelyekhez drágább könyvek tartoznak.
Szinte az össze kiadó akciókat ajánl az iskoláknak. Ha csomagban veszik a könyveket, akár 20%-al is olcsóbban juthatnak hozzá. A kereskedők szerint azonban így kimaradhat egy-egy szükséges kiadvány.

Címkék: tankkönyv, osztás, drágul, iskola, Somogy, gazdaság