A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány 34 malacot osztott ki a rászorulóknak. Az országban 15 ezer családot, 187 millió forintnyi adománnyal támogatott.  A szóbeszéd szerint vannak családok, ahol 10-15 malac található. Ez azért van, mert a szomszédoknak nincs óljuk és amíg meg nem építik azt, az állatokat ott tartják.
A cigány kisebbségi önkormányzat vezetője cáfolta, hogy eladták, vagy tartozás fejében tovább adták volna a családok az állatokat. Horváth Gyula elmondta: Nem igaz, nem fedi a valóságot. Mindenkinek megvan a malaca és örülnek neki. Szociális problémával küszködnek ezek a családok és nagyon örülnek nekik.

A Lengyeltóti Önkormányzat Alapszolgáltatási Központjának vezetője, Nyers Györgyi azt mondta, csak egy malac pusztult el az adományból.  A családokhoz folyamatosan járnak ki családgondozók, mert mindenkinél van valami, ami miatt kapcsolatban kell velük lenni. Ilyenkor ellenőrizni is tudják, hogy mi történt a kisállatokkal.

A kisebbségi önkormányzat vezetője szerint az alapítvány adakozásával folyamatot indított el. Mára azok is vesznek malacot, akiknek eddig nem volt, vagy nem kaphattak korábban.

Címkék: malacok, Lengyeltóti, cigány, eladó, önkormányzat, gazdaság