A jogszabály szerint magánnyugdíjpénztárak július 20-ig kötelesek voltak írásban visszaigényelni a reálhozam és a tagdíj kiegészítés összegét, melyeket 8 munkanapon belül, de legkésőbb augusztus 31-ig kell postán eljuttatniuk a jogosultakhoz.

A pénztártagok többsége a hozam felvételéhez a postai kiutalást és banki átutalást választotta. Annak aki nem rendelkezett a kifizetés mikéntjéről, a Magyar Posta juttatja el az összeget a pénztári nyilvántartásban szereplő lakcímére.

A posta a kifizetéseket a pénztári indítást követő 20 munkanapon belül kézbesíti a visszalépett tagoknak. 150 ezer forint alatt a kézbesítő házhoz viszi a pénzt. Amennyiben ennél nagyobb az összeg, a pénztártag értesítőt kap, mely alapján a postán fizetik ki neki a pénzt.

nyugdíj

Amennyiben a kézbesítési időszak alatt a volt pénztártag nincs a lakhelyén, szeptember 16-ig átvehetik az összeget a postán, vagy meghatalmazhat valakit erre.

Azt a pénzt melyért nem jelentkeznek szeptember 16-ig, a Magyar Posta visszaküldi a magánnyugdíjpénztárhoz. Ők ezt a pénzt átutalják a Nyugdíjbiztosítási Alapnak.

Címkék: kézbesítés, Magyar Posta, kifizetés, pénztár, magánnyugdíj, gazdaság