Betonkeverőtől és kalapácstól hangos Tab belvárosa. Csaknem 600 millió forintnyi uniós forrásból városközpontot építenek a településen.

Tabnak sohasem volt városközpontja, habár 1212 óta jegyzik. Idén ünnepli 800. évfordulóját. 16 ezer négyzetméter tereprendezése zajlik. Igazából üzletek, lakások, kandelláberek, főtér, szökőkútak fognak épülni - mondja a polgármester Schmidt Jenő.

November végére ez a látvány fogadja a látogatókat Tab központjában. 70 parkolót is kialakítanak és a templomok is megújulnak. Lesz itt nyilvános illemhely és  kávézó. Egy pincét is teljesen átépítenek.

tab

Az egykori tojástároló helyén egy bormúzeum épül Tabon, mintegy 600 négyzetméteren. Megtekinthetőek lesznek itt az ország legjobb borai.

Az egészségházban nyár végére beindul a szakorvosi rendelés. 200 órás járóbeteg és 120 órás egyéb ellátást tudnak majd itt biztosítani.
A kerítést festik a szociális ellátó központnál. 130 millióból kívül-belül megújult az épület.

Az első ütemben elkészült az idősek klubja, az irodahelységek. Most hamarosan átadásra kerül a családsegítő és a gyerekjóléti szolgálat és 30 fős ebédlő, tálaló konyhával - mondja a Koppány Völgye Alapszolgltatási Központ intézményvezetője, Németh Erika.

A korszerű társalgóban 30 idős hűsölhet itt napközben. Ide költözik át ősszel a családsegítő és a gyermekjóléti szolgálat is.

Kiszélesítették a Lullára vezető utat. Vissza van még az aszfaltozás és a vízelvezető árkok kialakítása. A tervek szerint jövő szeptembertől már az M7-es autópályára is fel lehet majd hajtani Tabról.

Címkék: városközpont, városfelújítás, tab, fejlesztés, somogy, gazdaság