Zsúfolásig megtelt az egyik siófoki szálloda parkolója. A kánikula oda is meghozta a vendégeket.

A Hotel Azúr marketing és értékesítési igazgatója, Sternócky Balázs azt mondja, hogy a hétvégék gyakorlatilag majdnem teltházasok, hétköznap vannak még kiadatlan szobáik, a vendégeik 70 százaléka belföldi vendég, 30 százaléka külföldi, és főként családok érkeznek hozzájuk.

hotel azúr siófok


Az egyik étteremben is több a vendég, mint az elmúlt hetekben. A turisták többsége azonban nem nyúl mélyre a zsebébe.

A Sándor Étterem üzletvezetője, Szendrei Sándor elmondta, hogy nagyon megnézik mit fogyasztanak, az árak igencsak dominálnak, a ő éttermük 24 éve működik, az elmúlt 22 évben nem tartottak pizzát, de sajnos rákényszerültek arra, hogy igazodjanak a vendégkörhöz.

Szendrei Sándor éttermében télen hatan, most pedig 16-an dolgoznak. Hiába vannak nyitva 12 hónapig, ők is abban az egy hónapban keresik meg a pénzüket.

Az árak a tavalyi szezonhoz képest minimálisan emelkedtek - mondja Soós László büfétulajdonos. A fogyasztás azonban nem nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest.
- A nagyon nagy meleg ideig óráig jó, utána elkezdenek nem inni, nem enni az emberek, akkor elegük, van kicsit lejjebb lenne a hőmérséklet, nem lenne rossz 28-ra 38-ról -tette hozzá Soós László.

A legtöbben a strandon tartózkodnak a kánikulában. A homokos part a legnépszerűbb Siófokon.

A budapesti Felker Zsolt és felesége minden évben a Balatonon pihen. Azt mondják, miénk magyaroké, nem kell messzire utazni, a nap ugyanúgy süt, mint máshol, szeretik a Balatont.

Címkék: turisták, hotel, vendégek, kánikula, Balaton, gazdaság