A foglalkoztatás bővítéséhez nyújtott támogatási szerződést az NGM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Czomba Sándor jelenlétében kedden írták alá a somogyi cég telephelyén.
Nagyon fontos üzenete van azzal, hogy duplázza a létszámot, ráadásul egy hátrányos régióban, és a termelő szférában - mondta Czomba Sándor újságíróknak a segesdi beruházás kapcsán.
Közölte: a most kiírásra került 5 milliárd forint pályázati támogatásból több mint 3000 új munkahely és több mint 5000 munkahely megőrzése valósul meg.


Talián Bálint, a 2001-ben lovas-turisztikai bázis kialakítására alakult, időközben új vállalkozás beindításáról döntő cég ügyvezetője elmondta: a már korábban meglévő családi vállalkozás révén lakatos és épületlakatos munkák terén szerzett tapasztalatokat hasznosítva döntöttek egy új, magasabb minőségi követelményeknek is megfelelő porfestő- és lakatosműhely építéséről.


Az új telephely 5000 négyzetméter, ahol elsőként a 800 négyzetméter alapterületű porfestőműhelyt építették meg - közölte a cégvezető. Hozzátette: a gépek üzembe helyezést követően szeptemberben indul a munka, ami azt is jelenti, hogy a cég az eddigi 13 mellett 14 új dolgozónak biztosít munkalehetőséget.


Az MTI érdeklődésére Talián Bálint elmondta: a családi cégcsoport árbevétele az elmúlt években 150-200 millió forint körül alakult. Az új beruházás révén ez szeretnék legalább megduplázni, vagy akár megháromszorozni. A nyugat-európai megrendelők közül nagyon jó kapcsolatot alakítottak ki ausztriai partnereikkel, nekik készítenek belsőépítészeti fémszerkezeteket, utcai bútorokat - közölte a cégvezető.


Segesd polgármestere, Péntek László kiemelte: a falu fejlődése szempontjából rendkívül fontos, hogy a családi vállalkozásban működő cégcsoport a faluban és környékén 250 embernek ad munkát, s ezzel a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója.

Forrás: MTI

Címkék: Talián, teremtés, telephely, Segesd, munkahely, gazdaság