Az idei évben debütált először ezen a rendezvényen a fesztiválkártya. Ez az eszköz helyettesítette a készpénzt és a bankkártyát a fesztivál területén. A kártya ellenére a kereskedőknek továbbra is kötelező volt pénztárblokkot vagy a vevő kérésére ÁFÁ-s számlát kiállítani, minden vásárlás után. Az ellenőrzések alapján, ezek betartása viszonylag megfelelő volt. A rendezvény területén összesen két feledékenységre került sor, mely miatt büntetésre számíthatnak a kereskedők.

A foglalkoztatás szabályszerű volt. Abban nem találtak hiányosságot az ellenőrök.

pénztár


A Balaton Sound ideje alatt, a rendezvényen kívül, Zamárdiban és környékén is folyamatosan ellenőriztek a revizorok. Az itteni eredmények már rosszabbak a fesztiválon tapasztaltaknál. A kereskedők kétharmada elmulasztott nyugtát adni a vásárlások alkalmával. Volt olyan eset, ahol a vizsgálat előtt három nappal állították ki az utolsó nyugtát. Valamint jelentős bejelentés nélküli foglalkoztatást tapasztaltak a revizorok.

13 jövedéki ellenőrzésből 3 esetben tapasztaltak törvénysértést az ellenőrök. Siófokon egy vendéglátóhelyen zárjegy nélküli szeszes italt találtak a járőrök, melyet a helyszínen lefoglaltak. Zamárdiban hiányos nyilvántartás és beszerzési szabályok megsértése miatt indítottak eljárást. A jogsértésekért kiszabható bírság összege várhatóan 200.000 Ft lesz.

Címkék: kereskedők, Zamárdi, ellenőrzés, Balaton, gazdaság