Az árnyas fák alatt a környék termelői jó minőségű portékával csalogatják a vendégeket.

- Nagyon hiszek abban, hogy minél kevesebbet utazik egy termék, annál olcsóbbnak kell lennie az árának, illetve miután ez mind házi dolog, természetes alapanyagokból készül, azt gondolom, hogy sok embernek inkább ez számít, sem mint az ára - mondja Pálos Ildikó, kistermelő.

A vevők főként a házi készítésű termékeket keresik a vásáron.

Gábor Lászlóné azt mondja, hogy tulajdonképpen a hazai ízeket, mint például a sajtot is, itt a házi tejből készült sajtot keresik.

Szántódpusztán a 70-es, 80-as években sok vásárt tartottak. Most ezt a hagyományt szeretnék újraéleszteni.

- Szántódpusztáról azt kell tudni, hogy a déli partnak a legnagyobb szórakoztató központja volt valamikor, tehát itt a 18 hektáron 30 épület és úgy érezzük, hogy ha az őstermelők összefognak és a saját dolgaikat árulják, akkor ki tudjuk szorítani ezeket a csúf multikat - mondja Szilágyi Péter, szervező.

A tervek szerint egész évben megtartják a vásárokat. Ez a szervezők szerint sok látogatót vonzhat. Így pedig a dunántúli puszta újra nyüzsgő turistaközpont lehet.

Címkék: Szántódpuszta, termelők, árusok, kézműves, vásár, gazdaság