2008-ban bocsátotta ki Siófok önkormányzata az első Siófok Kártyát. Most, az elmúlt három év tapasztalatait összegezve a képviselőtestület módosította a kedvezménykártya rendeletét. A megváltozott jogszabályi háttér, az új informatikai rendszer kiépítése ugyanúgy indokolta az újítást, mint az a körülmény, hogy újabb szolgáltatókkal bővült az elfogadóhelyek köre, s nőtt a kártyával igénybe vehető kedvezmény mérték is. Bővülő funkciói révén a városi fogyasztás- és gazdaságélénkítés egyik eszközévé, és várhatóan a város mindennapjainak részévé fog válni a július elsejétől megújuló Siófok Kártya; ezt azok a magánszemélyek igényelhetik, akik siófoki állandó bejelentett lakóhellyel rendelkeznek.

A kártya díja a korábbi 5000-ről 1800 forintra változik, és a kiváltástól számított két évig érvényes. A lejárat után még négy alkalommal egy éves időszakra meghosszabbítható - 1200 forintért. A már kiváltott kártyákkal járó befektetés nem vész el: az új szabályozás életbe lépésekor érvényes Siófok Kártyával rendelkezők a kártyadíj megfizetése nélkül igényelhetnek új kártyát a rendelet hatályba lépését követő hatvan napon belül.

Külalakjában is változik a plasztik lapocska - a megszemélyesített, érintésmentes chip kártya, technikailag jelentősen megkönnyíti használatát. Az önkormányzat abban bízik, hogy az üzletek, szolgáltatások köre folyamatosan bővül majd. Jelenleg a Galerius Fürdő és a Nagystrand belépőit féláron vásárolhatják meg a kártyabirtokosok, 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak jegyet a Balatoni Hajózási Zrt. menetrend szerinti járataira és vehetik igénybe a városi könyvtár szolgáltatásait, de ugyanilyen mértékű kedvezményt kapnak a KIKK előadások jegy- és bérletáraiból. Változatlan marad a virágvásáron igénybe vehető önkormányzati juttatás.

Siófokstrand-1


Új elemként lép be a bérlettel való parkolás esetében érvényesíthető kedvezmény. Az új parkolási rendelet alapján Siófok kártyával a parkoló bérletek július 1- től 80 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg. A rendelet teljes szövege Siófok város honlapján, az önkormányzat aloldal rendeletek menüjében található. Az igényléshez szükséges űrlapok, az ügyfélfogadás rendje és az elfogadóhelyek aktuális listája is e weboldalról tölthető le.

 

 

 

Címkék: kártya, gazdaságélénkítés, szolgáltatás, kedvezmények, Siófok