A munkavédelmi felügyelők elsőként a kaposvári, a marcali, a balatonboglári, a siófoki és a nagyatádi Tesco áruházak klímaberendezéseit, vizsgálatait ellenőrizték.


A Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv megállapította, hogy a klímák karbantartását, szivárgásvizsgálatait, a szűrők cseréjét - egységes, féléves időközönként - az áruházakban elvégezték.

A munkavédelmi szakemberek ugyanakkor megállapították, hogy a klímák üzembe helyezését a kivitelező elvégezte ugyan, de az ún. munkavédelmi üzembe helyezés minden esetben elmaradt. Sem erre sem pedig a klímaberendezések hatósági ellenőrzési gyakoriságára sincs törvényi előírás, a Somogy Megyei Kormányhivatal azonban a továbbiakban is rendszeressé kívánja tenni ezeket az ellenőrzéseket. Idén nyáron elsősorban a jelentős forgalmat lebonyolító multik, bevásárlóközpontok, mozi helyiségek légkondicionáló berendezéseit ellenőrzik az egészségügyi kockázatok csökkentése érdekében - tájékoztatotta a Kapospontot a Somogy Megyei Kormányhivatal.

Címkék: Somogy, Kapospont, hivatal, klíma, kormány, gazdaság