A SEFAG vezérigazgatója, Barkóczi István elmondta: A térinformatikára ugyanazokat a térképeket használják amit a tűzoltóság. Gyakorlatilag egy nyelvet beszélnek. Úgy véli ez nem csak számukra, hanem az erdőgazdákodás számára is rendkívüli jelentőséggel bír.


Az európai uniós pályázatból Somogy és Baranya katasztrófavédelmi igazgatósága 65 millió forintból fejleszthette eszközeit. Így adott esetben gyorsan, hatékonyan és költségtakarékosan tudnak beavatkozni.


A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Heizler György a Kapos TV-nek elmondta: Egy ENSZ-tanulmány szerint minden 1 dollár befektetés a biztonságba, 4-7 dollár megtakarítást eredményez közvetetten a mezőgazdaságban. Ha így nézzük, akkor közel 600 millió forint megtakarítást jelent ez a projekt.

Dravis


Az együttműködésben 3 horvát megye védelmi szakemberei vettek részt. Csaknem 100 ezer eurós fejlesztésre volt lehetőségük.


A határmenti együttműködés a természeti környezet megóvását és mintegy 1 millió 300 ezer ember biztonságát segíti elő. A szakemberek azt remélik: nem kell éles helyzetben bizonyítania a rendszernek.

Címkék: barkóczi, baranya, sefag, katasztrófavédelem, somogy, gazdaság