A megszokott helyen, de teljesen megújult környezettel várja mától a kaposváriakat az új nagypiac, amely hamar belopta magát az itt élők szívébe: az átadáson több ezren vettek részt. Szita Károly polgármester elmondta: Kaposvár elkötelezett az egészséges, minőségi, biztonságos élelmiszereket előállító helyi ipar mellett. Az új piac és benne a Kaposvári Áruk Boltja is ezt a törekvést szolgálja. Mindezt önerőből, pályázati segítség nélkül, 960 millió forintból építette Kaposvár.

szalagvágás

A kaposvári nagypiacot Szita Károly, a város polgármestere és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter avatta fel.

Az új piacon megnyílik a Kaposvári Áruk Boltja is, ahol a környéken termelt, garantáltan egészséges termékeket vásárolhatnak az ide betérők. Gonda László, a Kaposvári Nagypiac Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a beruházásnak ez a része 960 millió forintba került, melyet teljes egészében a kaposvári önkormányzat finanszírozott.

Piac válogat



Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint a kaposvári piacnyitás jól jelképezi a kormány célját. Azoknak ad lehetőséget, akik helyben, Kaposváron, illetve környékén termelnek zöldséget-gyümölcsöt, dolgoznak fel mezőgazdasági nyersanyagot. A tárcavezető kiemelkedő eseménynek nevezte a piac átadását, hiszen nemcsak a kereskedés egyik helyszínéről van szó, hanem egy megújult közösségi térről is, amely nagyon fontos egy település életében.

A Baross Gábor utcában kétszintes parkolóház épült, több mint 150 új hellyel megoldva a piaclátogató kaposváriak legnagyobb problémáját. A harmadik szinten épült meg a vásárcsarnok, ahol raktárral, mosdóval, öltözővel felszerelt 30 üzletet alakítottak ki. Csaknem 200 őstermelő továbbra is asztalokról árusíthat a csarnokon kívüli, ugyancsak fedett részen.

Az átalakítás következő ütemében a jelenlegi piacot újítják meg. Elbontják a csarnokot és a pavilonokat, s a felszabaduló területen új térburkolatot fektetnek le. Kisebb zöldfelületeket is terveztek, és rendezik a vásárcsarnokkal éppen egy szinten fekvő elárusító teret. Fedett “gombákat” építenek, ezek alatt 4-4 kereskedő kínálhatja portékáját. A pecsenye- és kolbászsütők a Rákóczi téri bejárattól északra kapnak majd helyet. A Laktanya utcai bejáratnál portásfülke épül, mellette öt üzlethelyiséget alakítanak ki.

Az új létesítmény önkormányzati tulajdonban marad, az ott lévő üzleteket és árusítóhelyeket bérelhetik a kereskedők.

Kedden és pénteken hosszabbított nyitva tartással, délután 5 óráig várják majd a vásárlókat.

Nézze meg az átadáskor a helyszínen készült videót!

 

 

Nézze meg a kaposvári vásárcsarnokról 1964-ben készült videót!

Címkék: árusok, zöldség, kereskedelem, nagypiac, gyümölcs, gazdaság