Napról-napra nőnek ki az épületek a földből a kórház területén. Csütörtökön azonban nem a munkálatoktól, hanem fúvószenétől volt hangos az építkezés.
A Pólus program keretében, a kivitelezők elérték a Diagnoszikai épület és az Északi tömb legmagasabb pontját. Az épületben szívesen néztek körül az orvosok, ápolók. Az ünnepségen a megye első embere kiemelte: a 12 és fél milliárdos beruházás egy biztosíték arra, hogy a somogyi emberek hozzájuthatnak a legmagasabb szintű egészségügyi ellátáshoz. Ez is Magyarország újjászervezésének a része, tette hozzá.

kórház_bokréta1


A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila azt mondja, hogy csak az egészséges ember tud dolgozni, termelni és a családját fenntartani. Az itt meggyógyuló emberek, az itt dologzó 2000 szakdolgozókon és orvosokon túl, több 10 ezren lehetnek akik azért lesznek munkaképesek, mert itt meggyógyították őket.

Majd a bokrétát is felkötötték a legmagasabb pontra. A kivitelezés a tervek szerint halad. A kivitelező cég vezérigazgatója szerint az egyik nehézség, hogy egy működő kórház területén kell dolgozni.

A Kapos Kórház Konzorcium vezérigazgatója, Gelencsér László azt mondja, hogy komoly nehézséget jelent a fizetés, illetve a díjhoz való hozzájutás. Jelen pillanatban az építkezés 35 és 50% között áll. A két épület különböző szintben van. Ezzel szemben a 6,6 milliárdos összegből durván 600 millió az ami kifizetésre került.

Ennek ellenére a konzorcium azt ígéri, a diagnosztikai szárnyat októberben, az északi tömböt pedig decemberben átadják. Addig is a betegek türelmét kérik.

- Két hét múlva egy kicsit javulni fog a helyzet, ha az összekötő hidak megépülnek. A belső forgalom, ami nehézséget okoz, de változatlan helyken találják meg az egyes rendeléseket, osztályokat - mondja a Kaposi Mór Oktató Kórház stratégiai igazgatója, Dr. Moizs Mariann.

A beruházás mostani első ütemében egyébként már csaknem 30 ezer négyzetméternyi új épület készül el. Az összekötő hidaknak köszönhetően minden épületszárny átjárható lesz. Míg itt a diagnosztika, az Északi tömbben pedig a különböző osztályok kapnak helyet. Csaknem 15 ezer köbméter betont, s ezernyolcszáz tonna acélt használtak fel a beruházás során.

Címkék: bokréta, szerkezetkész, beruházás, ünnepség, kórház, gazdaság