Sorok kígyóznak egy siófoki 4 csillagos szálloda recepciójánál. Egyre több a vendég és sokan az igényes szolgáltatást keresik.

- Mindig idejárunk minden évben egyszer januárban és egyszer általában így a nyáron és azért mert, ennek az egyetlen szállodának olyan a medencéje, ami a gyerekeknek való, ami nagyon jó, ami nem hideg és jól érzi magát a gyerek - mondta Szegedi Nikoletta.

A családbarát környezet kialakításával sokak tetszését meg lehet nyerni.

- Szeretem, a gyerekek is jól elvannak velem és mindenben kielégít - mondta Brandhuber Ádámné.

Az elégedett vendégekre és a gazdasági fellendülésre építve kezdett bele a hotel tulajdonosi köre egy több mint 1,6 milliárd forintos fejlesztésbe. Konferenciatermeket, szórakoztató egységet. Egy új szárnyban pedig 49 prémium kategóriás szobát alakítanak ki Európai Uniós segítséggel.

- 2010-ben körülbelül 5%-kal emelkedett a kapacitás kihasználtságunk és 5% árbevétel növekedést tudtunk elérni és ezért úgy döntöttünk, hogy további fejlesztések tekintetében még további célpiacokat célzunk meg - tette hozzá Horváth Tibor, a Hotel Azúr Szállodaipari Zrt. vezérigazgatója.

Csend, nyugalom és festői kilátás. A szintén 4 csillagos, Zamárdiban felépült hotel július elsejétől várja a vendégeket. A 118 szobás szállodát mintegy 2 milliárd forintból alakították ki, amelynek több több mint negyedét az Európai Uniótól nyerték.

- Véleményünk szerint lassan kifele megyünk a válságból, ennek komoly jeleit látjuk a Balaton környékén. Úgy gondoljuk, hogy amikor kiértünk a válságból, akkor már késznek kell lennünk a vendégfogadásra - mondta Czimondor Nándor, a Hotel Wellamarin igazgatója.

Marcaliban is folytatódik a wellness hotel építése. Itt 3 és fél milliárdból valósítják meg a terveket és jövőre nyitnák meg a komplexumot. Turisztikai és gazdasági szakemberek szerint a somogyi szálloda beruházások a gazdasági válság végét jelzik, legalább is a vendégfogadás terén.

Címkék: hotelek, szállás, vendégek, turizmus, Somogy, gazdaság