Már végéhez közeledik a bőszénfai vadgazdálkodási tájközpont szolgáltató ház építése. Itt egy 200 millió forintos fejlesztés valósul meg, ahol a vadgazdálkodással kapcsolatos tevékenységeket ismerhetik meg az érdeklődők.  
A fűtésére geotermikus energiát használnak majd. A tantermnekben pedig diákok és kutatók dolgozhatnak.

egyetem

A Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpontjának igazgatója azt mondja: egy nagyon jó lehetőséget teremt arra, hogy akár a felnőttképzés, akár a nappali szakos hallgatók képzésében nagyobb arányban vegyenek részt, mint korábban.

Az állatsimogatót is kibővítenék. A Magyarországon őshonos fajtákkal is ismerkedhetnek meg majd az ide látogatók. Sőt a gasztronómiai kínálatot is kibővítenék. Néhány év múlva pedig a vadgazdákat is itt képeznék.

szarvas2

A csaknem 1 milliárd forintos laborberuházásnak köszönhetően a káros anyagokat könnyen kiszűrik a gabonából és az élelmiszerekből. A csúcstechnológiás gépek az élelmiszerbiztonság területén egyedülállóak.

Ezek a fejlesztések mind "A Szántóföldtől az asztalig" elnevezésű terv részei. A 3 milliárdos beruházást újabbak követik majd.

A Kaposvári Egyetem fejlesztési igazgatója, Horváth László szerint ezt egészíti ki a jövőben egy további 440 milliós fejlesztés. És ez az infrastrukturális fejlesztés. A humánerőforrás fejlesztés és a tudományos utánpótlás nevelés területén pedig több 100 millió forintos projektek futnak.
Nemsokára elkészül egy egyedülálló sertéstelep is, ahol az állatok takarmányozását nyomon követhetik. Az itt nevelt malacokról azt is lehet majd pontosan tudni, hogy mit ettek életük során. A színészhallgatók is új színpadon gyakorolhatnak majd, a volt Latinka művelődési központ helyén. A beruházásokat várhatóan ősszel adják át.

-

Címkék: 3 milliárd, Bőszénfa, Egyetem, Kaposvári, beruházás, gazdaság