Sántoson az Öreghegyen meggyulladt egy baromfitelep épülete mellett található 6x4 méteres melléképület fatüzelésű kazánja szombaton délelőtt. A lángok továbbterjedtek a tetőszerkezetre. A kaposvári tűzoltók két vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. A kár kb. 200 ezer forint.

kazántűz

Kaposfüreden a Füredi utca egyik családi házának hátsó udvarában meggyulladt a komposztkupac, ahonnan a tűz továbbterjedt a komposztáló mellett tárolt fára is. A kiérkező tűzoltók percek alatt eloltották a tüzet. A tűz miatt keletkezett kár nem éri el az ötvenezer forintot.

tűz2

Szombaton délután Gyékényesre riasztották az igazgatóság Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportját, mert egy vasúti tartálykocsiból benzin szivárgott. A szivárgás a vasúti kocsi nyerge és a tartály hegesztési varratánál történt. A szabadba kerülő üzemanyag mennyisége olyan kismértékű volt, hogy kb. 10 centiméterre a szivárgás helyétől el is párolgott, így a talajra nem folyt le. A tartályban lévő benzint a MÁV szakemberei átfejtették és a sérült kocsit biztonságos helyre szállították. A VFCS ellenőrző méréseket végzett a vasútállomás területén, amely alapján lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

avartűz

Kisebb avartüzeket oltottak a tűzoltók Fonyódligeten, Marcaliban és Balatonszemesen. A tüzek nagysága nem haladta meg a fél hektárt, vízsugarakkal és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották azokat.

tűz3


Vasárnap Balatonbogláron a Vikár Béla utcában összeütközött egy Ford és egy Renault személyautó. A helyi tűzoltók a járművek áramtalanítását követően megszüntették az üzemanyag-szivárgást.

Címkék: üzemanyag tartály, műszaki mentés, avartűz, tűzoltóság, Somogy, gazdaság