Elkezdődött a vakáció, és a jóidő beköszöntével egyre többen mennek a szabadba. A megyében több olyan baleset is történt, melynek sajnálatos módon a gyermekek is a részesei voltak. Gyalogosként, kerékpárosként vagy gépjármű utasaként, könnyebb és súlyos sérüléseket szerezve.

arany_jános_utca

Több megkeresés is érkezett a Somogy Megyei Önkormányzathoz és a Somogy Megyei Kormányhivatalhoz a közlekedésbiztonsági problémák felhívására. Ennek érdekében a Somogy Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége felhívja az útkezelők figyelmét a feltárt hiányosságokra, és kéri intézkedésüket. Többek között ez az oka annak, hogy egy elromlott, forgalombiztonsági szempontból fontos jelzőlámpa hetekig nem működik, mert nincs erre kötelező hatósági eszköz.

arany_jános_mentők


Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke javasolta a Somogy Megyei Kormányhivatal vezetőjének, hogy egy akció keretében próbáljanak a problémákra megoldást találni. Juhász Tibor kormánymegbízott ígéretet tett egy közel egyhónapos akció lebonyolítására. A Közlekedési Felügyelőség szakemberei segítségével lehetőség szerint felmérik a megyeszékhely és Somogy megye veszélyes gyalogátkelőit és a nehezen értelmezhető vagy felesleges közlekedési táblákat. A hatékony és gyors fellépés érdekében a Somogy Megyei Kormányhivatal vezetője, Juhász Tibor és Gelencsér Attila, mint országgyűlési képviselő a kialakult joghézagra való tekintettel jogszabály módosítást fog kezdeményezni

toponár


A Somogy Megyei Kormányhivatal lehetőséget biztosít lakossági bejelentésekre is a vakációzó gyermekek és a somogyi lakosok érdekében a 06-20-569-3578 telefonszámon.

Címkék: jelzőtáblák, közlekedés, kormányhivatal, biztonság, Somogy, gazdaság