A szentbalázsi önkormányzat által fenntartott iskola most csendes. A tanévban 7 településről 134 gyerek jár ide. A három közül két épületen már végeztek kisebb nagyobb munkákat. Nyílászárókat cseréltek, felújították a vizesblokkokat, valamint festettek. Most 3.2 millió forintot nyertek, amelyhez az önerő 800 ezer forint. Ebből 30 darab új ablakot kap az épület. A pályázat nélkül nem tudták volna megoldani a felújítást.

Nagyon sok minden leamortizálódott már, ami folyamatos felújításra szorul, illetve a karbantartás intenzitása is sokkal erőteljesebb lenne, hogyha folymatában nem végeznénk el ezeket a felújítási munkákat. Úgyhogy mindenképpen életmentőek ezek - mondta Szenbalázs polgármestere, Sárhegyi Judit.

intezmenyfelujitas_0621

Nagyberki általános iskoláját 32 évvel ezelőtt építették. Az elnyert 22 és fél millió forintból, valamint az önerőből az épület fényáteresztő tetejét kell kicserélni, mert bezázik az aula és a tornaterem. Télen pedig itt szökik a legtöbb meleg.

Nem az eget akarjuk fűteni, mert közel 4 millió forint a gázszámlánk és itt szökik a meleg ki az égbe, ezt szeretnénk meghfogni, meggátolni. ezáltal az iskolának sokkal kevesebbe fog kerülni a fenntartási költsége - mondja Nagyberki polgármestere, Komár András János.

A megyéből 47 önkormányzat összesen 525 millió forintot igényelt a kötelező feladatot ellátó intézmények felújítására. Közülük 16 kapott támogatást 175 millió forint értékben. Kaposvár csaknem 28 millió forintra pályázott, amelyből mintegy 17 milliót kapott.

Címkék: pénzt nyertek, felújítások, szentbalázs, nagyberki, somogy, gazdaság