Többségében német vendégek érkeznek külföldről Igalba. Elsőrban a fürdő miatt keresik fel a somogyi kisvárost.
A németországból érkező Liane Künscher azt mondja: neki itt minden nagyon tetszik. A hotel is szép, tiszta. Az étel kitűnő és a fürdő vize is kiváló a hátfájására.  
A hotel vezetője azt mondja: 20 éve sokkal népszerűbb volt Igal. Néhány szálloda be is zárt azóta. Aki talpon maradt, annak rengeteg munkába telik a vendégek visszacsalogatása.   
Az igali Peresa Hotel vezetője, Peresa János szerint főleg a magyar vendégek maradnak el Igalból. Természetesen a németeken is érezhető, de nem annyira.
A Balatonon pedig pont fordítva van. A vendégek kétharmada magyar. Turisztikai szakemberek szerint idén már érezhetően többen és többet költenek majd a magyar tenger partján.

balaton_strand


A Balatoni Fürdőegylet elnöke, Hoffmann Henrik azt mondja: még ha nem is olyan nagy arányban nőnek a foglalások, vagy az ahhoz tartoz költések, de minimálisan elkezdtek emelkedni.
Foglalásemelkedéssel jobban állunk a nyárra mint tavaly ilyenkor - tette hozzá az elnök.
A Magyar Turizmus Zrt. felmérése szerint idén ötödével többet szánnak utazásra a somogyiak, mint egy évvel korábban. Az utazók többsége az interneten tájékozódik. A Balatonon kívül a magasabb kategóriás wellness hotelek a legkeresettebbek.

gyógyfürdő0307


A somogyi utazási irodák tapasztalati szerint többen utaznának külföldre is idén. Az egyik utazási iroda vezetője, Ivanics Henriett szerint a külföldi utak tekintetében, jobban indult az idei év, mint a tavalyi. Sok irodának voltak nagyon jó előfoglalási akciói. És ezeket az utasok ki is használták, jobban mint az előző években.  
A legkedveltebb úticél még mindig Bulgária és Görögország. A horvátországi szállodák többsége pedig már most megtelt.

Címkék: nyaralási kedv, nyaralás, turizmus, fürdő, Somogy, gazdaság