A kaposváriak nagy részének ízlik az ivóvíz. Pintér Kata szerint finom és jó hideg. A pécsi Proksza Gyöngyi szerint is kellemes, mellékízt nem érez. Azt mondja: jól esik neki, mert messziről jött, az arcát is megmosta.
A csapvíz minősége az ország más-más pontjain nagyon különböző. Utánajártunk, a somogyi megyeszékhelyen milyen értékeket mutat. A kaposvári vízműtelep vezetékein keresztül érkezik a nyersvíz. Amiből első lépésben eltávolítják a vasat és a mangánt, aztán az ammóniát. A folyamat végén hipoadagolással biztosítják a fertőtlenítést. Itt naponta 2300 m3 vizet tisztítanak.
A KAVÍZ Kft.  vízellátási főmérnöke, Boda Balázs azt mondja: a kutaktól a vízműtelepekre érkező és onnan távozó víz minősége kiváló, ezt rendszeres vízminőségi ellenőrzések támasztják alá. Van olyan vízminőség paraméter, amit folyamatosan mérnek, online történik a mérés, van amit a jogszabály által előírt gyakorisággal, hetene, naponta, kéthetente, havonta ezek alapján a vízminőség jónak mondható - tette hozzá a szakember.  
A csapokból érkező víz minősége viszont már változhat. A fogyasztók legfeljebb a magasabb vastartalom miatt szoktak panaszkodni.
A megyei kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének tiszti orvosa, Dr. Jankovics Judit azt mondja: Kaposvár területén geológiai eredetűleg magasabb a vastartalma és vas-mangántartalma  a víznek. Ez néhány esetben felgyülemlik és nagyobb fogyasztásnál kimosódhat, viszont nagyobb problémát jelent a városnak az elöregedett vízműhálózata.
Világszerte naponta 4000-en halnak meg a nem megfelelő minőségű ivóvíz miatt. Magyarországon a szennyezőanyagok közül a legsúlyosabb problémát a természetes eredetű arzén okozza, ám a kaposvári víz arzéntartalma a határérték alatt van.
Somogyban 15 Barcs környéki településen haladja meg az arzén tartalom az uniós határértéket. Két településen Törökkoppányban és Szorosadon a nitrites víz miatt csak palackozott vizet fogyaszthatnak a ksimamák és a csecsemők.

Címkék: minőség, Barcs, víz, Somogy, gazdaság, kaposvár