Ennek egyik oka az, hogy sokan illegálisan használták az edényeket, kereskedők, vállalkozók hordták bele a felesleges anyagokat, alkatrészeket. A városban jelenleg 16 illegális szemétlerakó van – ezek felszámolására most adott be pályázatot az önkormányzat –, s ebből 14 esetben a konténerek környékén alakultak ki áldatlan állapotok.

A töröcskei zártkerteknél a lakók kérésére már több mint egy éve felszámolták a konténert, azóta a helyzet ott rendeződött, s ezt látva más zártkerti területeken is kérték a lakók a változtatást. A konténereket június 30-án szállítják el. immár véglegesen.

A zártkerti hulladékgyűjtő konténerek használata helyett a KVG Zrt. ezentúl egyéni, a belterületen is használatos szerződés alapján, az ingatlanok elé kihelyezett edényzet heti egyszeri ürítésével viszi el a hulladékot. A szolgáltatás igénybevételéhez a KVG Zrt. Cseri u. 16. szám alatti ügyfélszolgálatán köthető szerződés.

A hulladék szállítása ezentúl tehát így már nemcsak Kaposváron, hanem a külterületi részeken sem lesz ingyenes: egy 50 literes edényt alkalmanként 158 forintért, egy 110 literes edényt pedig 346 forintért ürítenek ki. Aki nem köt szerződést a szemét elszállítására, annak lehetősége van a KVG Zrt.-től erre a célra rendszeresített zsákokat vásárolni darabonként 400 forintos áron - ha a keletkezett hulladékot abban helyezi ki, el fogják szállítani.

Címkék: külterület, konténer, KVG Zrt., szemétszállítás, hulladék, gazdaság