Karsai József polgármester elmondta, hogy Kadarkút Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programban a Kadarkúti-Nagybajomi Többcélú kistérségi társulás Szociális központjának fejlesztésére. Az itt nyert 76 millió forintos támogatás révén indulhat a fejlesztés. Az építési beruházás összértéke 91 750 000 Ft.

sajtóközlemény_kadarkút


– Pályázatunk célja, hogy a hátrányos helyzetű kadarkúti kistérségben a jelenleginél szélesebb keretek között álljanak rendelkezésre a társadalmi integráció szempontjából
kulcsfontosságú, minőségi közszolgáltatások – tette hozzá Karsai József a szerdai ünnepélyes projektnyitó rendezvényen.
– Többszörös hátrányunk miatt nagy szükség van a szociális ellátórendszer kiépítését és színvonalának növelését célzó fejlesztések megvalósítására. A szociális és gyermekjóléti szolgáltatásokkal hozzájárulunk a társadalmi aktivitás növeléséhez, valamint a térségben a társadalmi integráció erősítéséhez - hangsúlyozta a polgármester.

A projekt keretében új, teljesen akadálymentesített Szociális Alapszolgáltatási Központ épül a Petőfi u. 12/A szám alatt. A központ megépítésével négy új irodában zajlanak majd a szolgáltatások.

sajtóközlemény_kadarkút1


A jelenleg nyújtott házi segítségnyújtás, étkeztetés, nappali ellátás, családsegítés, gyermekjóléti szolgáltatások több emberhez jutnak majd el, s új szolgáltatásként bevezetik a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást. A 2012 nyaráig tartó projekt keretében ezen kívül a szolgáltatást az eddiginél nagyobb – az eddigi 8 helyett 16-ra emelkedő – létszámban végző szakembergárda felkészítő képzésen vesz részt.

Kadarkút Város Önkormányzata 12 település önkormányzatával közösen tartja fenn a Szociális Alapszolgáltatási Központot. Az új létesítmény 12 településen várhatóan 8675 lakos körében végzi tevékenységét.

Címkék: szociális alapszolgáltatási központ, Karsai József, kadarkút, pályázat, támogatás, gazdaság