Üres a játszótér a kaposvári Kecel- hegyen, pedig ott nincs parlagfű. Allergiások viszont vannak. Szilviának mind a 3 gyermeke szenved ebben a betegségben.

Bosznainé Szennai Szilvia elmondta, hogy a szemük begyullad és nagyon hamar befulladnak. Így aztán éjszaka sem tudnak aludni. A gyerekek kínlódása is gyógyszerköltésggel jár.

parlagfű

Rajtuk kívül már csaknem minden 5. kaposvári és somogyi küzd az allergiával. Többségüknél a parlagfű pollenje váltja ki a kellemetlen tüneteket. A betegek száma az elmúlt 12 évben megkilencszereződött.
Hogy ez a szám ne emelkedjen, ezért indul el újra Kaposváron a parlagfűkommandó - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Szita Károly, polgármester.

- Arra kérem a kaposváriakat, hogy ha parlagfűvel szennyezett területeket látnak és a tulajdonukban van, akkor azt kaszálják le. Ha nincs a tulajdonukban akkor jelezzék. Mindezt annak a 10 ezer kaposvári lakosnak az érdekében, aki parlagfű allergiában szenved, és hogy az ő betegségükön enyhíteni tudjunk - mondta Szita Károly, polgármester.

Hamarosan szórólapokkal találkozhatnak a kaposváriak a postaládáikban. A lapon lévő ingyenes zöld számon lehet bejelentést tenni, ha parlagfűvel találkoznak belterületen. A hivatal munkatársai 72 órán belül lekaszálják azt, a tulajdonos költségére. Tavaly egyébként több mint 200 felszólítást küldött ki a kaposvári önkormányzat, 22 esetben pedig bírságot is kiszabott a telkét gazosan hagyó tulajdonosokra.

Kaposvár egyébként idén több mint 100 millió forintot fordít a belterületeinek rendbetételére.

Ingyenes zöld szám
parlagfű vonal: 80/205-230

Címkék: zöld szám, parlagfűkommandó, bejelentés, parlagfű, Kaposvár, gazdaság