Az egykori Petőfi iskola területe 5-6 éve áll üresen, a környékbeliek szerint. Hajléktalanok vertek itt tanyát. A hajléktalanok azonban a napokban eltűntek, megindult az építkezés. A lakók egy része mégsem elégedett. Volt, aki megkönnyezte a Petőfi iskola épületének lebontását. Sokan azt mondják, hogy az új áruház tönkreteszi a lakóövezetet.
A kaposvári Bánfai András azt mondja: ez a csendesség meg fog szűnni, mert áruszállítások lesznek, ahogy ez a kereskedelemben megy. - Reméljük, hogy jó lesz az áruház, de nem tudjuk, hol lesz a bejárata ennek - tette hozzá.


Sokan a 40-50 éves platánfákért aggódnak, mert néhányat már kivágtak a munkások. Mások támogatják az építkezést. A kaposvári Seiler Imréné azt mondja: ott lakik a Füredi utcában, ott sokkal nagyobb zaj van, mint a Petőfi utcában. Ott megy az út. - Hát annyira kényesek ezek az emberek? Építkezzenek! - tette hozzá Seilerné.

cba6


A CBA Kereskedelmi Kft. vezetése elmondta: megindultak az alapozási munkák, és decemberre készen lesz az új áruház. Fodor Attila, kommunikációs vezető szerint a kaposvári lakosoknak is fontos, hogy egy kaposvári kivitelező cég nyerte el ezt a munkát, tehát gyakorlatilag a helyi vállalkozóknak adtak munkalehetőséget.

cba4

A látványtervek szerint az 1500 négyzetméter alapterületű áruház nemcsak diszkont lesz.

cba

Több üzlethelyiséget bérbe adnak, és más szolgáltatások is helyet kapnak az épületben.

cba

A Mező Imre csomópont közelében egy másik nagyáruház is épül- azaz csak épülne, mert a munkák régóta állnak. Nem tudni, hogy ennek mi az oka.
Telefonon és e-mailban is kerestük a Spar vezetését, de több napon át tartó érdeklődés után sem kaptunk választ a kérdéseinkre. Korábban azt mondták: átüzemezik a forrásokat, és idén tavasszal folytatódik az építkezés. Itt a nyár, de munkának nyoma sincs.    



Címkék: fogadtatás, CBA, vegyes, Petőfi, iskola, Kaposvár, gazdaság