Az adózók legnagyobb többsége időben beadta papírjait. Tavalyhoz képest többen választották, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal töltse ki az iratokat.

Ha a Somogy megyéből, papíralapon beküldött 106 ezer személyi jövedelemadó bevallásokat egymás mellé raknánk, akkor több mint 500 méteres lenne a sor.

Az elektronikus bevallás lehetőségével az idei évben még csak 20 ezren éltek a megyében, a többség maradt az eddig megszokott papírformánál.   

Csaknem 11 ezren kérték az adóhivatal munkatársainak segítségét a papírok kitöltéséhez Az elmúlt évhez képest az idén kevesebben igényeltek vissza pénzt az államtól.

- Ez az idei évben közel kétmilliárd forintban realizálódott, míg a tavalyi év kettő és fél milliárd forint visszaigényelhető összeget tartalmazott - tájékoztatott Fülöp Eszter a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei kirendeltségének sajtóreferense.

A fél milliárdos különbözet annak tudható be, hogy az idén már jóval kevesebb adócsökkentési lehetősége volt az állampolgároknak. A visszaigénylés mellett fizetniük is kellett a somogyiaknak. Pár tízezren átlagosan 60 ezer forinttal toldották meg az addigi befizetéseiket.

Címkék: Adóbevallás, Apeh, segítség, oktatás, videó, gazdaság