A raktárátalakításhoz kapcsolódik egy teherautó dokkoló. Ezt alakították át az új termék gyártásának megfelelően. Ezen kívül átalakították a csarnokot is. A lítium-ion akkumulátorok gyártásához ugyanis speciális feltételek szükségesek. A többi között antisztatikus padló és állandó 20 fokos hőmérséklet. Ezt 5 klíma biztosítja ebben a 800 négyzetméteres üzemben.


A Videoton Elektro-PLAST Kft. termelési igazgatója, Nyers József azt mondja: a raktár, rámpa átalakítása, felújítása tartozott a beruházáshoz. Ez új termékek gyártását is jelenti. Most is tárgyalnak új termékek gyártásáról.


A beruházás 36 millió forintba került. Ennek felét az unió biztosította - derült ki a keddi sajtótájékoztatón. Így már évente akár 24 millió darab akkumulátort is képesek előállítani.  
A Videoton Elektro-PLAST Kft. igazgatója, Gerber András szerint ennek természetesen következménye volt, hogy munkaerőt tudtak felvenni. Hiszen ha több munka van, akkor ahhoz több ember is szükséges -tette hozzá az igazgató.


Így 30-cal többen dolgoznak a marcali telephelyen. De további fejlesztéseket is terveznek. A vezetés már ma Németországba utazik egy üzleti megbeszélésre.


Címkék: fejlesztés, forint, videoton, marcali, millió, gazdaság