Fonyódon a most nyílt információs pontnak köszönhetően pedig egyszerűbb lesz az ügyintézés is a környéken élőknek-jelentették be a keddi sajtótájékoztatón.

Elzárják az utcai vízcsapot Fonyódon. Nemcsak itt spórolnak. A magas vízdíjjal régóta elégedetlenek az itt élők.

„Nem lubickolok a kádban, zuhanyzok, a feleségem összevárja, nem fél adagot mos ki, hanem egész adagot, takarékos mosógéppel dolgozik, nem lehet ettől jobban spórolni.” - mondta a fonyódi Dörnyei Andor

A Balatonnál eddig köbméterenként együttesen 985 Ft-ot kellett fizetni a víz és a csatornaszolgáltatásért, ezt most 10 forinttal csökkentették. A Vidékfejlesztési Minisztérium április végén hozott díjtámogatási rendelete alapján módosították az árakat.

A DRV érteksítési igazgatója Veigl Gábor szerint: „a díjcsökkenés, a díjváltozás ez nem csak mostantól, ettől a pillanattól kezdve fog élni, hanem visszamenőlegesen január 1-jével el fogunk számolni.”

A DRV vezérigazgatója elismerte, ez nem nagyarányú csökkenés. De nem emelkedhetnek tovább az árak-jelentették be a mai sajtótájékoztatón.  

Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. vezérigazgatója, Winkler Tamás azt nyilatkozta: „A Balatonnál van egy olyan speciális helyzet, hogy nyáron háromszorosa a vízfogyasztás, és ennek megfelelően a szennyvízkibocsátás, és erre nagyon nehéz technológiailag felkészülni, ez nehezíti, drágítja az itteni vízdíjat.”

A világ hatodik legdrágább vízdíját fizetik ugyanis a Balatonnál. Azokban a városokban, ahol a DRV szolgáltat, kétszer többe kerül a víz. Még New Yorkban is ennek harmadát kell fizetni. A Balaton és a Velencei tó vonzáskörzetében 2,2 dollárt kér érte a szolgáltató.

A Fonyódon és környékén élőket egyébként szerdától egy új, akadálymentesített ügyfélszolgálati irodában fogadják.

Címkék: drv, fonyód, víz, balaton, somogy, gazdaság