A Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai a héten a megye barkács és sportszer kereskedelmi egységeiben 10 ellenőrzést végeztek, melyek közül 6 esetben indítottak eljárást. A legtöbb esetben nem tüntették fel az egységárakat, illetve a próbavásárlásokkor nyugtát sem adtak.  

A gazdasági reklám tevékenységet is vizsgálták. A heti mindkét ellenőrzés eljárással végződött. Főként az egységárak és egyéb adatok hiányoztak.


A játszótéri eszközöket 4 esetben vizsgálták. Az egyik vizsgált eszköznél az ütéscsillapító talajnak nem tudták bemutatni a megfelelőségi tanúsítványát.  

A cement és zsákos kiszerelésű építési termékek megfelelőségének igazolását is ellenőrizték. 3 hatósági vizsgálatot végeztek, építési termékeket forgalmazó vállalkozásoknál. Mindhárom egységben az ellenőrzésekkor megállapították, hogy lejárt felhasználhatósági idejű zsákos kiszerelésű építési termékeket forgalmaztak. Hivatalból közigazgatási hatósági eljárás indult az üzemeltetőkkel szemben.

A helyi vendéglátó és élelmiszer üzletek vizsgálatakor a héten 5 egységet ellenőriztek. Egy esetben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, vásárlói megkárosítás miatt. Két esetben kötelezésre szóló határozatot bocsátottak ki. A vásárlók könyve ugyanis nem volt  elérhető. Az ár, egységár feltüntetése sem volt megfelelő - tájékoztatott a Somogy Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége.

Címkék: cement, barkács, fogyasztóvédők, játszótér, Somogy, gazdaság