A több mint 20 perces összeállításban témafelvtésként elhangzott: összességében a legnagyobb mértékű veszteséget a lakosság élte át a pénzügyi válság idején. Lakáshitelek ezrei dőltek be. Korábban a pénzintézetek nagyon könnyen és nagyvonalúan adtak hiteleket lakások és házak építésére, vásárlására, bővítésére, felújítására. A deviza alapú lakáshitelesek többségét pedig ma csak az állami moratórium védi a kilakoltatástól.


A műsorban szó volt arról, hogy a korábban virágzó üzleti területek, mint a gépjárműeladás, vagy az ingatlanértékesítés is megsínylette a gazdasági válságot. Mindkét területen a legtöbb üzletet hitelből finanszírozták. Az elmúlt két évben azonban sokan már nem tudták fizetni a törlesztőrészleteket, így a hitelt adó pénzintézet lefoglalta a házat, vagy éppen az autót.
A témához érdekes információkkal, adatokkal járult hozzá a Nagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője, Kiss Géza, illetve a Somogy Megyei és a Kaposvári Fogyasztóvédelmi Egyesület valamint a megyei békéltető testület elnöke, dr. Novák Ferenc.


Néhány nézői kérdésre konkrétan, néhányra általánosságban tudtak szakértőink válaszolni, ugyanis a hitelekkel kapcsolatos válaszok nagyban függnek az egyedi esetektől.

www.halozattv.hu

Címkék: Kaposvár pénzügyi, Eur óra, Kapos TV, hitel, gazdaság