A balatonboglári az ország ötödik legnagyobb borvidéke, 3400 hektáron 4800 hegyközségi tag 8 hegyközségben, 37 település területén termel szőlőt.

Egyre több kis borászat kezd termelésbe ezen a sokrétű, sokszínű borvidéken, és igyekszik olyan arculatot adni a borainak, amely megjeleníti az adott terroirt" - hangsúlyozta a 2006-ban az Év bortermelője címmel kitüntetett Garamvári Vencel. A borász emlékeztetett arra, hogy a Balatonboglár környéki termelők közül 2008-ban Konyári János, majd tavaly Légli Ottó is elnyerte a rangos címet, ami bizonyítja, hogy a borvidéken magas minőségű szőlőművelés folyik. Ezt csütörtökön 19 pincészet több mint 80 tételén keresztül mérhetik le a Vajdahunyadvárba látogatók. "

A legjobb borokat igyekeztek előszelektálni. A bemutató széles választékában egyaránt megtalálhatók majd az illatos, száraz fehérborok, a nehéz, testes vörösborok, nem beszélve a finom gyöngyözőborokról vagy a pezsgőkről. Fehérborból legalább 10-12, vörösből 6-7, összesen mintegy 20 fajtát lehet megkóstolni. Kéthely, Balatonkeresztúr, Balatonlelle, Balatonszárszó, Balatonboglár, Látrány, Szőlősgyörök, Zamárdi nedűi is bemutatkoznak.  

Címkék: Vajdahunyadvára, borok, borászat, hegyközség, Balatonboglár, gazdaság