Emellett több út építését is elkezdik idén. A rossz somogyi utak javítására is 400 milliót kell költeni idén.

Már nem sokáig kell Füred felé kanyarodniuk az autósoknak a körforgalomban. Majdnem kész az elkerülő, most az utómunkákat végzik a hatalmas gépek. A tavalyi esős idő miatt hónapokat csúsztak az útépítéssel. De már végig lehet menni az úton. Természetesen ehhez külön engedély kell. A fürediek már nagyon várják az új elkerülőt. Óriási a forgalom a városrészben.

- Főleg, mikor gyorsan mennek, akkor szinte rezeg az ablak. Sokszor azt  hiszi az ember, hogy mindjárt betörik - panaszolja egy helyi lakó.

A füredi elkerülőn kívül hamarosan hivatalosan is forgalomba helyezik a 61-es út Pálmajor és Vése közötti szakaszát. Valamint elkészül a lullai bekötőút is. A Lulla és Balatonendréd közötti új utat viszont csak jövő nyáron adják át. Augusztusban elkezdődhet a Marcalit és Nagyatádot elkerülő utak építése is.

- A 67-es út 11,5 tonnás megerősítése, valamint a települések elkerülőinek megépítése valószínűleg csak 2012-ben fog elindulni - közölte Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs osztályvezetője. - Egyes részei már 2014-ben elkészülnek, de a teljes 67-es út a jelenlegi ütemezés szerint 2015-re fog elkészülni.

Rossz a somogyi utak állapota, ezért idén is szükség van nagyfelületű javításokra. 12 szakaszon végeznek majd munkákat. A legnagyobb javítások a 67-esen és a szántódi úton lesznek. Több helyen teljes aszfaltcserére van szükség.

- Az útjaink tönkrementek, jelentősen kárt szenvedtek a tél folyamán, és annak érdekében, hogy nagyobb károk, kátyúsodások ne forduljanak elő, szükség van a megelőző karbantartásra - mondta Németh Zsolt, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója.

Az útjavításokra mintegy 400 millió forintot költenek Somogyban. A tervek szerint május 20-ra fejezik be a munkákat. Addig is kérik az autósok türelmét.

Címkék: országút, kátyú, aszfalt, Kaposfüred, közút, sport, gazdaság