Vasárnaptól ismét elérhető a pénztárakban a Balaton Mix jegy, a MÁV-START Zrt. és a Balatoni Hajózási Zrt. közös ajánlata.
A kedvezményes utazási jegy kétféle időtartamra váltható, az egyhetes változat két, e héten belül szabadon választott napon, a háromnapos változat pedig egy szabadon választott napon, 0 órától 24 óráig érvényes.

Ezalatt a két illetve egy nap alatt a Balaton Mix-jegy korlátlan számú utazásra jogosít a Balaton körüli vasútvonalakon, és a tavat átszelő hajó- és kompjáratokon. A jegy akkor válik érvényessé, ha az utas a kiválasztott napot az utazás megkezdése előtt ráírja a jegyre.

Valamennyi Balaton Mix jegy díjmentes kerékpárszállítási lehetőséget is biztosít utasának. Megkönnyítve a Balatonhoz történő vasúti eljutást, a kétnapos utazásra jogosító Balaton Mixhez kilométer korlátozás nélküli, az egynapos érvényességű jegyhez pedig 50 km feletti távolságra szóló, 50 százalékos menettérti jegy is váltható.

A vasúttársaság szerint a kerékpárszállítást évről évre egyre több utas veszi igénybe. A legtöbben a Balaton partjára utaznak biciklivel, így a kerékpáros utasok igényeinek jobb kiszolgálása érdekében a személyszállító vasúttársaság májusban kedvezményes, 400 forintos Balaton kerékpárjegyet kínál. Így a jeggyel (a menetjegy megváltásán túl) egységes áron lehet májusban a kerékpárokat az ország bármely részéről a Balaton parti állomásokra szállítani. További előny, hogy egy napon belül korlátlan számban fel és le lehet szállni az érintett vasútvonalakon a vonatokra

Címkék: jegyárak, MÁV, komp, vasút, Balaton, gazdaság