Kattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekértKattints a látványtervekért
Kattints a látványtervekért
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A könyvtár már csak a berendezésre vár, a víztorony a nyárra elkészül, és gőzerővel épül a bevásárlóközpont. A sajtó képviselői szerdán bejárhatták az épülő létesítményeket.

Az 1700 négyzetméteres könyvtár ősszel nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. Az első szinten lesz a felnőtt könyvtár. Az impozáns épület már csak a belsőépítészekre vár.

- 6-7 milliárd forintot fordítunk a városközpont fejlesztésére, ebből az önkormányzat egy vadonatúj könyvtárat épített 1,4 milliárdért, illetve víztornyot újítjuk fel mintegy 420 millió forintból - hangsúlyozta Balázs Árpád, Siófok polgármestere.

A város jelképe körül most is munkások sürögnek. Az alsó szinten vendéglátóhely üzemel majd, de egy igazi meglepetésre is készülnek, amit nem árultak el. Az "öreg hölgy" június végére készül el.

A Szabadság tér mediterrán hangulatú lesz, tágas terekkel, parkos szakaszokkal. A bevásárlóközpont is jó ütemben halad, karácsonyra tervezik a nyitást. A főszezonra új látvány fogadja a nagystrandra érkezőket. Új burkolatot kap a parti sétány. Pünkösdre megszépül a kikötő is.

- Gyakorlatilag mindent eltüntettünk a föld színéig, sőt azon túl is az összes közművet kicseréltük - mondja Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója. - A mai modern energetikai, elektronikai megoldásokat is tudni fogja a kikötő, és szép térburkolatot is kapott.

2013-ra készül el teljesen. A legendás Piroska Csárda is újjáépült. 2009 decemberében porig égett, májusban nyitást terveznek.

- Bízok abban, hogy hamarosan fellendülés lesz az idegenforgalomban, és a Balatont újra megismerik, ezért gondoltam, hogy a csárdát bővítve egy kis fogadó lesz 12 szobával, új korszerű, de kicsit a régi hangulatot is visszaidéztük az új épületben - fogalmazott Majoros János, a Piroska Csárda tulajdonosa.

A város vezetése azt reméli, hogy a 21. századi fürdővárosi hangulat még több vendéget csalogat majd Siófokra.

 

Címkék: Piroska Csárda, Balatoni hajózás, fejlesztés, Siófok, gazdaság, Balaton