A rendőrök már legalább egy órával a kezdés előtt megjelentek az igali új iskola előtt. A város vezetése rendbontásra számított. A polgármester mint mondta, emberi és intelligens hozzáállást kért a megjelentektől.  A közmeghallgatás elején a polgármester arról beszélt, hogy a választások óta milyen anyagi helyzetben van az önkormányzat.

Hozzátette: a normatíva csökkenése miatt gondot jelent a speciális iskola fenntartása, a fürdőfejlesztést a bürokrácia útvesztői és a magas árajánlatok miatt később tudják megkezdeni. Az ingyenes szemétszállítás is több mint tíz millió forintba kerül a városnak, a közétkeztetés biztosítására előnytelen szerződést kötött az előző vezetés, a kulturális központ kialakításához pedig csaknem 8 millió forint önrészt kellene biztosítani. A beszámolót követően az igaliak és az üdülőtulajdonosok olyan dolgokra hívták fel a testület figyelmét, amit sürgősen meg kellene oldani.

A posta szolgáltatásait sem élvezthetik szombaton az itt élők, az üzletek nyitva tartása is korlátozott, és nincs zebra a főúton a település teljes hosszában. A helyi vállalkozók szeretnének részt venni a fejlődésben, de meg sem kérdezik a véleméynüket.

A polgármester ígérete szerint, amin tudnak változtatnak, amire nincs pénz arra viszont várni kell.

Címkék: varjú lászló, igal, közmeghallgatás, fürdő, somogy, gazdaság