13 focipályányi aszfaltot pótolnak a megyében a következő hetekben. A 67-es és a 65-ös út nagy részén lesz nagyobb helyreállítás.

Kedden Toponár és Répáspuszta között kátyúztak a közutasok. Kisebb gödrök vannak itt. A megyében több helyen kell melegaszfaltozni. A tél Bánya, Somogyszil, Torvaj, Lulla és Somodor útjait viselte meg a legjobban. A kátyúk eltüntetésére októberig 3700 tonna melegaszfaltot használnak fel Somogyban. Ez 160 millió forintba kerül. Van olyan szakasz is, aminek a kátyúzását az unió támogatja. Az egyik a 6616-os számú úton a Kaposfő-Kadarkút közötti szakasz, a másik pedig a Marcali-Galambok közötti út mintegy négy kilométeres szakaszának felújítása - tájékoztatott Németh Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Hamarosan elkezdik a nagyfelületű útjavítást is. A megyében több mint 65 ezer négyzetméternyi utat hoznak helyre. Ez majdnem akkora terület, mint 13 focipálya. Erre 320 millió forintot költenek. Nagyatád környékén, a Toponár - Ráksi - Magyaratád útvonalon, a kaposvári 48-as Ifjúság útján, Hajmáson, Belegen, Somogyszilban és a 67-es úton lesz nagyobb útjavítás.

A 67-es az egyik legrosszabb állapotú út a megyében. Húsvét után kezdik el megszüntetni az úthibákat Kaposvártól egészen Somogybabodig. Csak Kaposfüreden 2 kilométer hosszan javítják az utat. A munkálatokkal május közepén végeznek.

Kaposvár útjai viszonylag megúszták az idei telet - mondja a városgondnokság vezetője. Most körülbelül száz kátyú lehet a városban.
- Takarékoskodnánk a pénzzel, kisebb útkopásokat nem lesz lehetőségünk maradéktalanul megjavítani. Arra törekszünk, hogy az utakon normálisan lehessen a KRESZ szabályai szerint közlekedni - mondta Hartner Rudolf.

Az úthibákat a városban folyamatosan javítják. Először a tömegközlekedési útvonalakon hozták helyre az aszfaltot, most pedig a külterületek következnek.

Címkék: Magyar Közút, kátyúzás, Hartner Rudolf, aszfaltozás, 67-es, tél, gazdaság