Az adóhivatal szakemberei vizsgálják a nyugta- és számlaadási kötelezettség betartását csakúgy, mint azt, hogy az ünnephez kapcsolódó rendezvényeken, kiállításokon - valamint a kereskedők által - alkalmazott dolgozók munkaviszonya szabályos-e. Fokozottan ellenőrzik a húsvéti "szezonális termékek" eredetét, az élelmiszer- és italforgalmazókat, de még a virágárusokat is. A Regionális Fogysztóvédelmi Felügyelőség munkatársai az árképzésre, az árak feltüntetésére,  az élelmiszerbiztonsági hatóság szakemberei a szavatosságra és a minőségi követelmények betartására ügyelnek elsősorban.

Óvatosságra és kellő körültekintésre kell intse a kereskedőket az, hogy a tavalyi húsvéti ellenőrzés során Somogy megyében a fogyasztóvédelmi felügyelőség kétmillió, az élelmiszerbiztonsági hatóság egymillió forint büntetést szabott ki, sőt, a hatóságok egy illegális húsfüstölőt be is zártak, s több száz kiló illegális vagy romlott húst kellett lefoglalniuk.

Az adóhivatal munkatársai tavaly ugyanebben az időszakban háromszáz ellenőrzést végeztek; tizenöt esetben bírságoltak szabálytalan foglalkoztatás miatt, hatszor a nyugtaadás elmulasztásáért, nyolc esetben pedig azért, mert az eladók a pénztárgépet manipulálták.

Címkék: élelmiszerbiztonság, romlott áru, adóhivatal, foglalkoztatás, fogyasztóvédelem, gazdaság