Ismét nagy erőkkel szigetelik a panelokat Kaposváron. Bár ezek még mindig csak a 2008-ban nyertes pályázatok. Ez a Füredi úti tízemeletes hónapokon belül teljesen megszépül.
Egy kaposvári lakos Fazekas Irén Mária a következőket mondta: 92-től lakom itt, most kicserélték az ablakokat, most hála isten jobb, most lesz a szigetelés, örülünk neki. A liftet egy hónapja már kicserélték. 20 millióba került.
Ez az első liftcsere Kaposváron. Az Olader társasházkezelőhöz tartozó nyertes házak még nyáron fel lesznek újítva. Itt az állami egyharmadot a lakók hitelből fedezik.
"Egy fórumon voltam, ahol tájékozatást kaptunk az állami résznek a kifizetéséről. A tudomásom szerint a tavalyi évben elvégzett munkákat kezdték el folyamatosan fizetni, és úgy mondták, hogy ezt folyamatossá akarják erre az évre tenni" - mondta az Olader Bt. üzletvezetője Páder József.
Az előző kormány 2012-es végső kifizetést ígért. Emiatt sok vállalkozó a csőd szélére került. Egy-egy társasház megígérte a vállalkozónak, én láttam ilyen szerződést, hogy ha az állami részt 1 hónapon belül nem fizetik ki, nem tudom honnan vették, mondhattak volna 2 hónapot is, abban az esetben a lakóközösség vállalja, hogy kifizeti. Ezek elmaradtak, becsapták a vállalkozókat - mondja a közös képviselő.
Tavaly egyetlen panelpályázatot sem, 2009-ban egyet, 2008-ban pedig 73-mat adtak be Kaposváron. Utóbbinak kevesebb, mint a fele készült el.
A kaposvári műszaki igazgatóság ügyintézője Károly-Vincze Renáta szerint: 33 az, ahol már a teljes önkormányzati támogatást kifizettük, tehát ezek már kész vannak. 8 pályázat esetében pedig részleges támogatáskifizetés történt, ami azt jelenti, hogy lehet, hogy közben már elkészültek mondta Renáta.
Siófokon 2008-ban 15 ház nyújtott be pályázatot, ebből 12 már elkészült. A maradék három idén fejezi be a munkát. Marcaliban mindkét nyertes ház már megszépült. A településeken várják az új pályázatok kiírását, de a régi formájában már nem lesz. Az új program már az energetikai megtakarításokra irányul. Ebbe a családi házak is belférnek majd.

Címkék: panelprogram, házak, lakótelep, panel, felújítás, gazdaság