Frankfurtból és Düsseldorfból hetente, Hamburgból és Berlinbõl kéthetente érkeznek a Lufthanasa Regional gépei a Balatonhoz. A Hamburg Airways havi rendszerességgel jár majd Erfurtból, illetve Lipcse és Drezda reptereirõl a nyári szezonban.

A sármelléki légikikötõt üzemeltetõ FB Airport Kft. megújult vezetéssel vág neki az új idénynek. A társaság tulajdonosa a cégcsoporton belül mûködõ Balatontourist Zrt. vezérigazgatóját, Polgár Tibort nevezte ki ügyvezetõvé, miután elõdjét, Gubicza Ágostont a Belügyminisztérium a Balaton Fejlesztési Tanács tagjai közé delegálta. A szakmai munkát áprilistól a Budapest Airporttól átigazolt Mihálka Tibor is segíti, aki kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatója lesz az FB Airportnak.

"Jelentõs az esélyünk arra, hogy a légikikötõ forgalmát már ebben az évben növelni tudjuk, elõrehaladott tárgyalásokat folytatunk az eddig kizárólag a téli szezonban érkezõ moszkvai járatok nyári, kora õszi visszatérésérõl. Különös hangsúlyt fektetünk emellett a cargo-üzletág fejlesztésére is, hiszen ez stabil, a turisztikai szezontól független mûködést jelent a reptérnek." - hangsúlyozta Polgár Tibor az FB Airport Kft. ügyvezetõje.

Polgár Tibor elmondta: továbbra is kétséges, hogy a RyanAir légitársaság gépei még az idén megjelennek-e a sármelléki kifutón. Ugyan a felek már megállapodást kötöttek, de a szerzõdéskötési folyamat még nem zárult le.

Az FB Airport Kft. 2010 márciusában vette bérbe Sármellék és Zalavár önkormányzatától a Fly Balaton repteret, illetve a repülõtér körül fekvõ, további 200 hektáros területet, miután az ingatlanokra kiírt pályázatokon ajánlatai rendre a legjobbnak bizonyultak. A Fly Balaton Nemzetközi Repülõtér 2010 áprilisa óta fogadja ismét a járatokat. Az újraindulás évében a légikikötõ csaknem  huszonötezer utast fogadott.

Címkék: Sármellék, repülőtér, szezon, indul, repülő, gazdaság