Elhagyott külterület, romos épület, még a falak sem állnak. Egy nézőnk által küldött felvétel szerint bozót nőtte be a területet. Itt gazdasági tevékenységet biztosan nem folytatnak. Jóllehet cégtáblájuk van, ez a bokorra kitűzött A/4-es lap. Egy cégnek ide van bejelentve a székhelye. Ezért elérhetetlen a hatóságoknak.

Azon a videón is egy ilyen "telephely" szerepel, amelyet nézőnk küldött be. Nézze meg!

 

 

Az eset nem egyedi. Az adóhivatal ellenőrei sokszor tapasztalnak hasonlót. Ilyenkor azonnal intézkednek az adószám felfüggesztéséről.

Fülöp Eszter, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy Megyei Adóigazgatóságának sajtóreferense elmondta: az adószám-felfüggesztés intézményével az adóhivatal akkor élhet, ha a hivatalos iratok "címzett ismeretlen" jelzéssel érkeznek vissza, a társaság a székhelyén nem megtalálható, illetve képviselőt nem jelentenek be a hivatalhoz.

Az érintettek adóvisszatérítési jogosultságukat nem gyakorolhatják, és adólevonási jogukkal sem élhetnek. Az adószám felfüggesztés és törlés ráadásul erkölcsi kárt is okoz. Az adóhatóság honlapján lekérhető a szabálytalankodók listája.

Az adóhivatal folyamatosan ellenőrzi az újonnan alakult vállalkozásokat, és felhívja a figyelmet, hogy az adózók tájékozódjanak leendő üzleti partnereikről.

A hivatal tavaly Somogyban csaknem 1400 esetben függesztette fel az adószámot amiből végül minden tizediket véglegesen törölt is.

Címkék: kalyiba, székhely, telephely, ellenőrzés, adó, gazdaság