A "Víz a városokért, városok a vízért" – jól jellemzi ez a szlogen a Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság által szervezett Víz Világnapi rendezvénysorozatot. A hétfői konferencián neves szakértők tartottak előadást olyan témákról, mint az ivóvíz-minőség javítása, Barcs vízgazdálkodása, Kaposvár vízellátásának biztonsága. Kiemelt téma volt a térség legnagyobb vízrendezési projektjének, a Rinya vízrendszer rekonstrukciójának a bemutatása. Az 577 millió forintos költségvetésű vízrendezési beruházás elsősorban azt célozza, hogy vízrendszer vízfolyásai alkalmasak legyenek az árvizek levezetésére.

 

A rendezvényen hirdették ki a Dél-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság által meghirdetett rajzpályázat eredményét is, ahol szép somogyi sikerek születtek.

 

Az óvodások közt az első helyett Hebrang Benjámin (Barcs Városi Óvodák 7. sz. Tagóvoda) szerezte meg.

Az alsó tagozatosok közt harmadik helyezett lett Fábos Bence (Palonai Magyar Bálint Általános Iskola. Fonyód).

A felsősök közt különdíjas lett Krénusz Márton (Ladi János Általános Iskola Mesztegnyő).

A középiskolások kategóriájában az első helyet Kanyar Dzsenifer szerezte meg, második lett Linfer Zsolt ( mindketten a Dráva Völgye Középiskola diákjai). Ugyanebben a kategóriában két táncsicsos diák, Novográdecz Katalin és Böndicz Boglárka különdíjat vehetett át.

 

 

 

 

Címkék: fejlesztés, rekonstrukció, víz, világnap, Barcs, gazdaság