Az adórendszer változása miatt a munkavállalók háromnegyedének csökkent a nettó keresete. Miközben az árak folyamatosan emelkednek - mondta az MSZOSZ elnöke, Pataky Péter csütörtökön Kaposváron, ahol a dél-dunántúli szakszervezeti vezetőkkel találkozott. Az érdekképviseleti vezető elmondta: hiányolják az egyeztetést a kormány és a szakszervezetek között. Ezért is tartják fontosnak, hogy április 9-én, az Európai Szakszervezeti Szövetség budapesti demonstráción minél többen részt vegyenek.

Az MSZOSZ elnöke kitért a Széll Kálmán Tervre is. Hangsúlyozta: egyetértenek azzal az eredeti kormány tervvel, hogy az adózó, valódi munkahelyek számát növelni kell, ám amiről most hallanak, az a közfoglalkoztatásról szól, az pedig nem állandó, tisztes megélhetést biztosító munkahely.

Svajda József, az MSZOSZ dél-dunántúli régiós és Somogy megye szakszervezeti vezetője elmondta: a térségben a bérek mintegy 25 százalékkal maradnak el a fővárosiaktól, és a különbség várhatóan tovább nő. Hozzátette: soha ilyen nagy érdeklődés nem volt még a demonstrációra a régióból, több százan jelezték részvételüket a megyékből.

Címkék: MSZOSZ, Svajda, tüntetés, József, demonstráció, gazdaság