Kaposváron egymásnak adták a kilincset a fogyasztók az ügyfélszolgálaton. Találkoztunk olyan érdeklődővel, aki rengeteg számlát kapott. Viszont akad olyan fogyasztó, aki idén még nem is kapott gázszámlát. De az energia alapdíjat viszont már kiszámlázták neki.

Az energiahivatal január 13-ától kintlevőségei miatt 90 napra felfüggesztette az EMFESZ gázszolgáltatási engedélyét. Ezért 18 ezer somogyi fogyasztó az E-onhoz került. A cég sajtóreferense elmondta: januárban még az EMFESZ-nek kell fizeti az 1250 forintos alapdíjat. Februárban már az E-on számlázhat a jogszabály szerint.

Varga Ivett, az E-on sajtóreferense elmondta: az alapdíjat mindig annak a cégnek kell kiszámláznia, amely az adott hónap első napján szerződésben áll az ügyféllel. Így az Emfesztől átvett ügyfelek esetén januárra még az Emfesz állította ki a számlát, februártól az Eon szerepelteti a számláin.

A gázdíjjal kapcsolatos számlázási hibákat az Emfesz is elismerte. Közleményében tudatta: minden, a számlákkal és az elszámolásokkal kapcsolatban előforduló felhasználói észrevételt a lehető legrövidebb időn belül érdemben kivizsgál. Azt ígérik, hogy mindenki, akitől jogtalanul szedték be a díjat, visszakapja a pénzét. A fogyasztóvédelmi hatóság azt javasolja először mindenki a szolgáltatónál próbáljon egyeztetni.

A Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője közleményben tudatta: több somogyi fogyasztó fordult hozzájuk, mert mindkét gázszolgáltatótól kapott számlát. Azt tanácsolják: ha a társaságoktól nem kapnak választ, vagy nem sikerül megegyezni, akkor tegyenek bejelentést a fogyasztóvédelmi hatóságnál.

 

 

Címkék: gazdaság