Tavaly májusban készült el a régióban egyedülálló siófoki fürdő csúzdája, a péntek 13. Azóta folyamatos a sorbanállás. A siófoki Eberhart Blanka szerint szuper a csúszda. A somogyi gyógyfürdők egyre népszerűbbek. Aki megteheti, akár havonta többször is a vízben pihen. A pécsi Dr. Ruzicska Zsolt azt mondja: ha tehetik, havonta kétszer-háromszor eljönnek. A feszített hétköznapi munkát így tudjuk kilazítani egy kicsit.

Az idei téli szezonban több mint 10%-kal több vendég látogatta ezt a fürdőt, mint egy évvel korábban. Jelenleg is több mint félezren lubickolnak. A siófoki, Galerius Fürdő vezetője, Kompa Zsoltné szerint Budapestről, Fehérvárról a Balaton túlpartjáról de a környékbeli településekről is érkeznek ide. De a helyiek is szeretik a fürdőt.

Igalban is jól kezdődött az idei év. 20%-kal többen pihentek itt, mint tavaly. A legtöbb vendég nyugdíjas, de sokan érkeznek a környező városokból is.
Az igali gyógyfürdőt is sokan látogatják. Amióta Kaposváron bezárt a fürdő, azóta télen is több a látogató - mondja Pozsár Sándor igazgató. A fürdőben jelentős fejlesztés is várható. A tervek szerint új fedett öltözőrendszer, szaunavilág és gyermekmedence is épül. A beruházás 400 millió forintba kerül.

Nagyatádon inkább a gyógyfürdő kezeléseit igénybe vevők száma nőtt. De egyre többen használják ki a hosszú hétvégéket, nemcsak itt hanem a Marcali Fürdőben is.   

Címkék: gazdaság