Minden 10. fogyasztó tartozik a víz és csatorna-díjjal Kaposváron és környékén. 3700-an vannak. Csaknem 700-an pedig azok, akik három hónapnál régebben nem fizettek vízdíjat. Van olyan család, aki 150 ezer forint adósságot halmozott fel.


A Kaposvári Víz-és Csatornamű Kft. ügyvezető igazgatója, Ift Miklós a Kapospontnak elmondta: azoknál a fogyasztóknál kényszerülnek drasztikus lépésre, akiknél többszöri felszólítás után sem érnek el eredményt. A becsületesen fizető ügyfelek érdekében lépnek.


Csütörtöktől a zártkerti részekben indul a vízkommandó. Itt minden hatodik fogyasztó tartozik. Aki nem fizet, szűkítőt helyeznek a vízórája elé. Ez azt jelenti, hogy 150-200 liter vízhez jutnak csak naponta.


A tartozók addig azonban még befizethetik a hátralékukat, a vízszolgáltatónál részletfizetést, a szociális irodán pedig lakhatási támogatást kérhetnek. A vízművek óriási kintlevősége miatt kényszerül a drasztikus lépésre. Több mint 46 millió forinttal tartoznak nekik a fogyasztók. Ez az összeg 3 éve, 30 millió forint volt.


Címkék: gazdaság