A nagycsaládosok – akik három vagy több gyermek után családi pótlékban részesülnek – kedvezményes áron vehetik igénybe a földgázt, amennyiben erre irányuló kérelmüket február 28-ig eljuttatják a bejelentett lakóhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes Magyar Államkincstár Megyei Igazgatóságához.

A kedvezmény az igénylőlap kitöltésével és a csatolt utolsó havi gázszámla másolatával igényelhető. Társasházban élőknek nem kell számlát mellékelni. Az igénylőlap a Kincstár honlapjáról, a megyei igazgatóságoktól és a gázszolgáltatóktól is beszerezhető. Akik február 28-ig igényüket nem nyújtják be, 2011. évre már nem vehetik igénybe a támogatást. A 2012. évre a nagycsaládosok az árkedvezményre vonatkozó igényüket 2011. július 1. és 2011. szeptember 30. között nyújthatják be a Kincstár megyei igazgatóságaihoz. Akik tavaly igényelték a támogatást, idén már nem nem kell újra pályázniuk a kedvezményre.

A kormány döntése alapján 1200 köbméteres éves fogyasztás alatt nem emelik a gáz árát. A nagycsaládosokat úgy támogatják, hogy három gyermek után gyerekenként évi 200, tehát összesen 600 köbméterrel emelkedik a kedvezményes gázmennyiség. A negyedik gyermek után további 300 köbméterrel növekszik a támogatott gáz mennyisége.

Címkék: gázár, kedvezmény, támogatás, gazdaság