A műszaki engedélyeztetésre készülnek a Kaposvári Nagypiac kivitelezői. Jelenleg a hibák kijavítása zajlik. A csarnokban 29 üzlethelyiség kap helyet. A tervek szerint áprilisban kinyithat a piac. Közben pedig már elkezdődött a második ütem előkészítése is. A régi csarnokot felújítanák és ott helyi árukat kínálnának.

- Védjeggyel védett helyi termékek, mindenféle marketinggel védett helyi árukat szeretnénk minél többet a piacra hozni és ennek a megfelelő üzleti és dizájnos dolgait is tervezzük - mondta Tóth István Kaposvár alpolgármestere.

A parkolást is megoldják. A két szintes parkolóházba 150-en állhatnak majd be. Már itt is az utolsó símításokat végzik.

Az uszodát már akkor átadták. A wellness és gyógyászati rész műszaki átvétele pedig a napokban megtörtént. Jelenleg a használatbavételi eljárás van folyamatban. Néhány hét múlva a wellness részt már használhatja a nagyközönség. A gyógyászati centrum várhatóan áprilisban nyithat. Itt lesz a képtár az Agórában. Kétszer akkora mint amekkora a Vaszary Képtár volt. Nemzetközi tárlatokat is terveznek majd ide-mondja a központ igazgatója. Az épület  hasznos területe háromszor nagyobb lesz, mint a régi művelődési központé volt.

- 57 civil szervezetnek, 10 hivatásos szakkörnek, színháznak zenekarknak kell hogy otthont adjunk - mondta Horváth Gáborné az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója.

A színházteremben a lelátók helyei is látszanak már. Csaknem 500-an élvezhetik majd az előadásokat. A többi helyen a közművek kiépítését és a betonozást végzik. 50 ember keze alatt ég a munka. A csapadékos időjárás azonban jelentősen hátráltatta a munkát.

- A gipszkartonozást is meglehetne kezdeni. Adott a terület, csak ilyen nedves párás időjárásban nem vagyunk még bezárva teljesen és nem tudjuk elindítani - mondta Nemes Aladár építésvezető.

Az üvegburkolat 20 százaléka ugyanis még nincs feltéve. A kulturális központ teljes egészében őszre készülhet el.

Címkék: Horváth Gáborné, Tóth István, beruházás, Együd, Kaposvár, gazdaság