Egy kézzel készült figurával készül Ház Attila Mohácsra a busójárásra. Már csaknem 20 éve foglalkozik a kerámiával. Azt mondja: mindig figyelni kell a piaci igényeket, csak így lehet talpon maradni.

- 10 évvel ezelőtt színbe, formába mást lehetett eladni, mint ma. Van rá igény, egy bizonyos rétegnek - mesélte Ház Attila keramikus.

Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy csak a tehetősebb réteg az, aki meg tudja venni az egyedi termékeket. A régió egyetlen kézművesboltjában a tulajdonos azt mondja, azért is nyitotta ezt a boltot, mert ő maga is kedveli ezeket az érteket közvetítő termékeket.

Friss Eszter maga is kézműveskedik. Azért jött a boltba, mert kíváncsi volt a többiek alkotásaira.

- Nagyon örülök neki, mert ilyen jellegű boltot csak Budapesten láttam.Úgyhogy mindenképpen hiánypótló volt ez már Kaposváron - mondta Friss Eszter.

Az itteni dolgok egyszerűsége gyönyörködtet. A játékoktól kezdve az egyedi ékszerekig.

- Az megfigyelhető, hogy ahogyan rajtad is láttam, amikor megérkeztetek, hogy mindenki gyermekkori álmokat él újtra. Igazából azt gondolom, hogy ez ezeknek a termékeknek a varázsereje ezeknek a termékeknek, hogy mindenki felismeri és van egy hozott kulturális értéke - mondta Borszéki Boglárka a Kézműves Bolt tualjdonosa.

Így már nemcsak a helyi élelmiszereknek van boltja a somogyi megyeszékhelyen, hanem a helyi kézműves termékeknek is.

Címkék: bolt, Borszéki Boglárka, Friss Eszter, kerámia, kézműves, gazdaság