A város 1 milliárd forintos kedvezményes infrastrukturális hitelt venne fel nagyberuházásainak befejezésére, valamint az újak elkezdésére. Az intermodális csomópont építére, a desedai fejlesztésre, a közvilágítás korszerűsítésére. Erre tett javaslatot a kaposvári önkormányzat pénzügyi bizottsága a csütörtöki ülésén. Így kezdte a pénzügyi bizottság ülését Kaposvár alpolgármestere Tóth István. A költségvetés betartásához jelentős megtakarításra van szükség. Kaposvár ugyanis 3,6 milliárd forintos hiánnyal vág neki az idei évnek.

- A lakosságot és az intézményi dolgozókat, az intézményeket is érinteni fogják. Mindenütt takarékosságra szorulunk. Úgy a sport területén, mint a kultúra területén. Mind a beruházások területén is - mondta Csutor Ferenc tanácsnok.

A város folytatja az előző években elkezdett intézményi racionalizációt. A Sörház utcai tagóvodát megszüntetnék a csökkenő gyermeklétszám miatt. A középiskolák gazdasági összevonásától pedig 20 millió forintos megtakarítást remélnek. A Jégcsarnokot június helyett, már márciusban bezárják. De kevesebb jut majd a rendezvényekre, út- és intézményfelújításra is. A bizottság ellenzéki tagja tartózkodott a szavazáskor.

- Az LMP mindenképpen elkötelezett abban, hogy egy felelősségteljes gazdaságpolitikát kialakítson a város. Annak tükrében készüljön el a város további költségvetése - mondta Felder Frigyes a bizottság LMP-s tagja.

A város a bevételeit ingatlaneladásból próbálja majd növeni, 300 millió forintot vár ettől. A költségvetést február 24-én tárgyalja Kaposvár közgyűlése.

Címkék: Felder Frigyes, Csutor Ferenc, bizottság, költségvetés, gazdaság